tirsdag 12. oktober 2010

Palm Pre 2 på vei

Vel, da går ventetiden mot slutten for de som har bestemt seg for å holde ut alle Android nyhetene og iPhone 4 "slippene" i det siste, til gode for neste HP/Palm med WebOs. PreCentral.net viser til franske SFR's side som bringer bilder av den nye enheten.

Den som forventet noe helt nytt og sexy blir nok skuffet : formfaktoren på den nye enheten er til forveksling veldig lik Palm Pre, og jeg tør spå at dette er et feilgrep. Forskjellen er så liten at halvparten av vitsen med å bytte telefon ; nemlig ha følelsen av å ha noe "nytt" i lomma ; blir borte. Som vi ser av bildene er det bare en flatere skjerm, kanskje i glass, og annerledes micro-USB port, som skiller den fra Palm Pre Plus - utseendemessig. De som er opptatt av mer minne og hastighet vil glede seg over at CPU'en går på 1 Ghz, og intern-minnet er doblet (det minnet som brukes av operativsystemet). Den bruker også en ny versjon av operativsystemet, WebOS 2.0, og hva denne inneholder later til å være en mer elegant måte å håndtere vinduer på - "stacks" m.m. Denne versjonen rulles forresten ut til alle Palm Pre / Pixi enheter, så behovet for en ny telefon burde ikke bli så stort.

Les mer om - og se bilder av - Palm Pre 2 her, og les mer om WebOS 2.0 her.

Dessuten, - sjansen for at noen tar denne telefonen inn til Norge er vel tilnærmet null. Det er vel neppe noe tvil om at det kommer flere enheter over nyttår, men det blir lenge å vente. Det vi trenger nå er noen som kan fortelle oss hvordan man importerer en Pre 2 til Norge og setter den opp på riktig måte her. Forslag mottas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar