tirsdag 11. januar 2011

Bytte til ny telefon : overføring av data

Nå er min Pre 2 på vei til Norge, så får vi bare håpe at det lar seg gjøre å få den satt opp. Endel spørsmål melder seg i slike situasjoner, nemlig - hvordan overføre data fra gammel til ny telefon. Under telefonsamtale med Palm idag for å aktivere den nye telefonen, er jeg blitt etpar erfaringer klokere. Jeg starter her en oversikt som kanskje andre kan bidra til også :

Apps - disse ligger lagret på Palm profilen, og dersom du aktiverer ny telefon med samme profil, får du alle de samme programmene - MEN UTEN DATA. Det betyr, at dersom du har et program med masse viktige data, kommer du til å få problemer her med mindre programmet selv er istand til å synkronisere med PC eller lign. Det finnes backup / restore APPS der ute, men har ikke rukket å se på de enda.

SMS meldinger - sorry, - det viser seg at dette er MULIG men VANSKELIG. Se for eksempel denne tråden : http://forums.precentral.net/palm-pre/187145-how-back-up-text-messages-when-exchanging-phones-11.html

Mail, kontakter og kalendre - hvis du er heldig har du synkronisert med en Outlook / Exchange server. Da er ikke bare mailene dine trygge, men kontaktene også ( jeg har 1300 kontakter!) - og alle avtaler. Dette går bra.

Google, GTalk, Facebook, Yahoo mail, hotmail, MSN, etc. : kontoen kommer over men du må taste passordene pånytt ! Hvis du - som jeg - hadde alle passordene i en APP (sukk!) er du fucked.

Notater og Tasks fra Outlook : anbefaler sterkt PocketMirror her - den synkroniserer som bare rakkern. Jeg anbefaler at alle viktige notater ligger i Outlook, og ikke i en APP bare på telefonen. Eneste minus - du må være på samme wi-fi nett som PCen når du synkroniserer.

Bilder, videoer og musikk : disse ligger lokalt lagret, og du kommer til å miste disse også dersom du ikke overfører de til en PC.

Se også denne linken : http://kb.palm.com/wps/portal/kb/na/pre/p100eww/sprint/solutions/article/19388_en.html#145

5 kommentarer:

  1. Har du fått til komplett sync på pre2 ? Sliter med å få med kontaktene...får over mailer og avtaler - men den henter ikke kontaktene - noen tips ? Mvh Terje

    SvarSlett
  2. Hvilket system syncer du med - Outlook, Palm Profile, Google

    SvarSlett
  3. Synker Palm Pre 2 med ALT i Outlook?
    f.eks. Oppgaver, Notes, gjentagende hendelser, kategorier, gjentagende oppgaver?
    Så vidt jeg forstår, kan Chapura PocketMirror kun synke med den første Palm Pre, ikke 2'ern?

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  5. Pre syncer med Outlook kalender og mail helt fint. Tasks synces bare delvis (takler ikke gjentagende), og notater synces ikke med memos i det hele tatt. Chapura's Pocket Mirror syncer derimot glimrende og funker nå også for Pre 2 (WeBOS 2.x). Her får du synket med Tasks og Notater som bare det. Perfekt. Google kalender derimot går ikke - her blir det duplikater, se annen post

    SvarSlett